Δελφοί Μονοήμερη Εκδρομή

Φεύγοντας από την Αθήνα με προορισμό την εξερεύνησή μας στους Δελφούς, θα συναντήσουμε στη διαδρομή πολλές ακόμα τοποθεσίες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Άλλωστε ολόκληρη η Ελλάδα από μόνη της είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, ένα τεράστιο αρχαιολογικό "πάρκο". Θα δούμε λοιπόν στο δρόμο μας τις περιοχές της Βοιωτίας και της Θήβας, τη γενέτειρα του βασιλιά Οιδίποδα. Συνεχίζοντας, μόλις συναντήσουμε το όρος Παρνασσός, θα βρεθούμε στην παραδοσιακή πόλη της Λειβαδιάς στην οποία θα κάνουμε μία στάση για ξεκούραση. Γεμάτοι ενέργεια πλέον, ξεκινάμε κατ’ ευθείαν για το βασικό προορισμό μας που είναι οι  Δελφοί. Πλησιάζοντας τον "ομφαλό της Γης" όπως πίστευαν ότι ήταν στην αρχαιότητα οι Δελφοί, συναντάμε την πηγή Κασταλία, το μνημείο των Αργιτών Βασιλιάδων, το Θησαυρό των Αθηναίων, το Ναό του Απόλλωνα και τον Θόλο της Αθηνάς Προναίας, την Ιερά Οδό, το Αρχαίο Στάδιο και το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών. Η επίσκεψη στο μουσείο των Δελφών είναι άλλη μια μοναδική εμπειρία αφού σε αυτό θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε μοναδικά έργα της αρχαιότητας όπως η Σφίγγα των Ναξίων, ο Ασημένιος Ταύρος και ο Ηνίοχος. Φεύγοντας από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την εκδρομή μας περνώντας από την πανέμορφη Αράχωβα, μία κωμόπολη η οποία είναι χτισμένη  στις νότιες πλευρές του Παρνασσού, να γευτούμε νόστιμα εδέσματα σε μία από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες που θα βρούμε εκεί και να αγοράσουμε ξακουστά τοπικά προϊόντα της περιοχής όπως τυρί και κρασί, αλλά και πανέμορφα υφαντά.

Ενημερώστε μας για τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν να επισκεφθείτε και θα διαμορφώσουμε την εκδρομή αυτή σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Πρέπει να δείτε:
Tην πηγή Κασταλία  |  Tο Ναό του Απόλλωνα και το διάσημο "Ομφαλό της Γης"  |  Tο Μουσείο των Δελφών και τον Ηνίοχο  |  Tην Αράχωβα με τα παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα.

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος  |  Τ.Κ. 33054, Δελφοί (Νομός Φωκίδος)

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: (+30) 22650 82 313, 82 346  |  Email: 

Εισιτήρια:
Μουσείο & Αρχαιολογικός Χώρος
Ολόκληρο: €12  |  Μειωμένο: €6

Ενιαίο Εισιτήριο:
Ολόκληρο: €12  |  Μειωμένο: €6

Από 01/11/2016 ως 31/03/2017 τιμή εισιτηρίου 6€

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK