Βόλτα στην Αθήνα

Η Τaxiplon, με την υποστήριξη των έμπειρων συνεργατών της, σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε μία όμορφη περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία της Αθήνας δημιουργώντας για εσάς 4ωρες 6ωρες και 8ωρες εκδρομές ανάλογα με τους προορισμούς που εσείς θα επιλέξετε και το χρόνο που διαθέτετε. Μπορείτε λοιπόν να ξεκινήσετε με μία απαραίτητη βόλτα στην Ακρόπολη, το σύμβολο της Αθήνας παγκοσμίως και να περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο, να επισκεφτείτε το Ηρώδειο, το περίφημο ρωμαϊκό ωδείο (160 μ.Χ.) που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, τον λόφο του Φιλοπάππου και την Πνύκα που γινόταν η συνάθροιση της Εκκλησίας του Δήμου στην αρχαιότητα και να επισκεφτείτε το μοναδικό Μουσείο της Ακρόπολης. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την Πλάκα, την παλαιότερη συνοικία της σημερινής Αθήνας χτισμένη ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα τουριστικά μαγαζιά και τις παραδοσιακές ταβέρνες. Εκεί θα βρείτε και άλλα μνημεία και χώρους όπως το Φανάρι του Διογένη, το Τζαμί, τη Ρωμαϊκή Αγορά και το Χαμάμ, το Λουτρό των Αέρηδων και τη Βιβλιοθήκη του Ανδριανού. Ακόμα μια γραφική περιοχή που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι το Μοναστηράκι με το περίφημο παζάρι της οδού Ηφαίστου και να κάνετε και μια βόλτα δίπλα στο Θησείο με τον ομώνυμο ναό που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου της Αρχαίας Αγοράς. Δεν πρέπει επίσης να χάσετε την επίσκεψη στον Εθνικό Κήπο (άλλοτε Βασιλικό Κήπο) που σχεδιάστηκε από την ίδια τη βασίλισσα Αμαλία, στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Καλλιμάρμαρο ή αλλιώς Παναθηναϊκό Στάδιο που φιλοξενήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896. Μπορείτε να κλείσετε την όμορφη περιήγησή σας στη Αθήνα με μια επίσκεψη στο λόφο του Λυκαβηττού, να ανεβείτε με το τελεφερίκ και να θαυμάσετε  την υπέροχη θέα σε όλο το λεκανοπέδιο και με το τηλεσκόπιο να μπορέσετε να διακρίνετε ακόμα και την Αίγινα. Ολοκληρώστε τη βόλτα σας με ένα καφέ ή γεύμα στο υπέροχο εστιατόριο που θα βρείτε εκεί.

Πρέπει να δείτε:
την Ακρόπολη | το Ηρώδειο | το λόφο του Φιλοπάππου και την Πνύκα | το Μουσείο της Ακρόπολης | την Πλάκα | το Μοναστηράκι | τον Εθνικό Κήπο | το Ζάππειο | Το Λυκαβηττό

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού: (+30) 210 87 07 000, www.gnto.gr 
Τουριστική Αστυνομία: 1571, (+30) 210 92 00 724, (+30) 210 92 00 729

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK