Μαραθώνας Μονοήμερη Εκδρομή

 

Ξεκινώντας από την Αθήνα με προορισμό το Μαραθώνα θα διανύσουμε 35 χλμ. περνώντας από πόλεις των βορείων προαστίων όπως η Κηφισιά, η Εκάλη και ο Άγιος Στέφανος. Ο Μαραθώνας βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πεντέλη. Πρώτη μας στάση είναι η περίφημη Λίμνη του Μαραθώνα ή οποία είναι τεχνητή και φτιάχτηκε το 1931 για να καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης της Αθήνας. Εκεί, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή και να γευματίσετε στο όμορφο café που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη λίμνη απολαμβάνοντας τη θέα. Φτάνοντας στην πόλη του Μαραθώνα, θα επισκεφτούμε το σημείο όπου έγινε η θρυλική μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. στην οποία 9.000 Αθηναίοι αντιμετώπισαν 500.000 Πέρσες. Τελικά, οι Πέρσες έχασαν αυτή τη μάχη και υποχώρησαν με απώλεια 6.400 στρατιωτών έναντι 192 στρατιωτών που έχασαν οι Έλληνες. Στη μνήμη αυτών των γενναίων Ελλήνων, στήθηκε στο πεδίο μάχης το μνημείο που γνωρίζουμε σήμερα ως Τύμβο των Μαραθωνομάχων. Το 1896 στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες δημιουργήθηκε ένα καινούριο άθλημα ο Μαραθώνιος προς τιμήν του Φειδιππίδη ο οποίος έτρεξε στην Αθήνα μετά την μάχη για να ανακοινώσει την νίκη των Αθηναίων φωνάζοντας "Νενικήκαμεν" (νικήσαμε) και αμέσως μετά έπεσε νεκρός. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το μουσείο του Μαραθώνα το οποίο δεν πρέπει να χάσουμε. Τελευταία στάση πριν την επιστροφή μας ο Ναός της θεάς του κυνηγιού Άρτεμης στη Βραυρώνα και το υπέροχο μουσείο του Ναού.

Ενημερώστε μας για τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν να επισκεφθείτε και θα διαμορφώσουμε την εκδρομή αυτή σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Πρέπει να δείτε:
τη Λίμνη του Μαραθώνα  |  το Τύμβο του Μαραθώνα  |  τον Ναό της Αρτέμιδας στη Βραυρώνα

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής |  Πλαταιών 114, Βρανάς, Μαραθώνας (Νομός Αττικής)

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: (+30) 22940 55 155

Εισιτήρια:
Ολόκληρο: €6  |  Μειωμένο: €3
Ισχύει για: Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα και αρχαιολογικούς χώρους Μαραθώνα (Τύμβο Αθηναίων, Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο στο Τσέπι, Ιερό Αιγυπτίων Θεών στη Μπρεξίζα). Η μειωμένη τιμή ισχύει για όλους τους επισκέπτες κατά το διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.

 

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK