Μυκήνες Μονοήμερη Εκδρομή

Ο πρώτος προορισμός της εκδρομής μας, μετά από διαδρομή μιας ώρας, θα είναι ο Ισθμός της Κορίνθου. Ακολουθώντας την παραλιακή οδό, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το σημείο του Σαρωνικού κόλπου όπου έλαβε χώρα η περίφημη ναυμαχία της Σαλαμίνας, το 48 π.Χ. μεταξύ των συμμαχικών ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής αυτοκρατορίας. Φτάνοντας στον Ισθμό θα δούμε το τεράστιο αυτό κανάλι των 6 χλμ. και να βγάλουμε φωτογραφίες.

Η επόμενη στάση μας είναι η Αρχαία Κόρινθος. Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, θα δούμε το ναό του Απόλλωνα, το ναό της Αφροδίτης, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το βήμα από το οποίο ο απόστολος Παύλος κήρυξε στους Κορίνθιους.

Αφήνοντας την Κόρινθο, ο επόμενο προορισμός μας είναι οι Μυκήνες του βασιλιά Αγαμέμνονα. Εκεί θα επισκεφθούμε την Ακρόπολη των Μυκηνών, την περίφημη πύλη των Λεόντων, το Θησαυρό του Ατρέα, πατέρα του Αγαμέμνονα, τον τύμβο της Κλυταιμνήστρας και φυσικά το Μουσείο των Μυκηνών.

Στο τέλος της εκδρομής μας, πριν επιστρέψουμε στην Αθήνα, μπορούμε να γευματίσουμε σε ένα από τα γραφικά εστιατόρια της περιοχής. 

Ενημερώστε μας για τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν να επισκεφθείτε και θα διαμορφώσουμε την εκδρομή αυτή σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Πρέπει να δείτε:
Τον Ισθμό της Κορίνθου  |  Τον αρχαιολογικό χώρο της Κορίνθου  |  Τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Γραφείο Μυκηνών
Εφορία Αρχειοτήτων Αργολίδας |  21 200 Μυκήνες (Περιφέρεια Αργολίδας)

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνο:  (+30) 27510 76 585, (+30) 27510 76 802
Email: 

Εισιτήρια:
Ολόκληρο: €12  |  Μειωμένο: €6
Νοέμβριος έως Μάρτιος: €6
Απρίλιος έως Οκτώβριος: €12

Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €12, Μειωμένο: €6 (για την Ακρόπολη των Μυκηνών, το Θησαυρό των Ατριδών και το Μουσείο)

 

 

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK