Ολυμπία Μονοήμερη Εκδρομή

Θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας αναχωρώντας από την Αθήνα και θα κατευθυνθούμε για την Ολυμπία, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η τοποθεσία στην οποία λάμβαναν χώρα οι Ολυμπιακού Αγώνες κατά την αρχαιότητα περιλαμβάνει εντυπωσιακά αξιοθέατα όπως: το Αρχαίο Στάδιο (το οποίο μπορούσε να φιλοξενήσει 20.000 θεατές), τους ναούς  του Διός και της Ήρας (όπου γίνεται η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός), την Παλαίστρα και το εργαστήριο του Φειδία.

Συναπτά στο χώρο αυτό βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, το οποίο φιλοξενεί μερικά από τα πλέον πολύτιμα ιστορικά χειροτεχνήματα που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Άλτις ή στο ιερό του Διός. Το μουσείο είναι διάσημο για τη συλλογή γλυπτών που περιλαμβάνει τη Νίκη, η οποία πιστευόταν ότι έρχεται από τον ουρανό και προσφέρει ένα κλαδί στους νικητές. Επίσης, γνωστή είναι η μεγάλη συλλογή πήλινων αντικειμένων και γι' αυτό το σύγχρονο αυτό μουσείο είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να έχει κανείς μια αίσθηση του πώς ήταν να συμμετέχει στους αρχαίους αγώνες.

Στη συνέχεια της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης στην αρχαία Ολυμπία και το μουσείο, μπορούμε να περπατήσουμε στην πόλη του Κατάκολου που φημίζεται για τα μικρά και συμπαθητικά, παραλιακά ταβερνάκια του και τη θέα.

Ενημερώστε μας για τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν να επισκεφθείτε και θα διαμορφώσουμε την εκδρομή αυτή σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Πρέπει να δείτε:
το Αρχαίο Στάδιο  |  τους ναούς του Διός και της Ήρας  |  το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Αρχαία Ολυμπία |  27 065, Ολυμπία (Περιφέρεια Ηλίας)

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: (+30) 26240 22 742 & 26240 23 753
Email: 

Εισιτήρια:
Ολόκληρο: €12  |  Μειωμένο: €6

Ημερήσιο Εισιτήριο που συμπεριλαμβάνει : τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, το αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και το Μουσείο της Ιστορίας των Ανασκαφών στην Ολυμπία.

Από 01/11 έως 31/03 τιμή εισιτηρίου 6€. 

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK