Μυστράς Μονοήμερη Εκδρομή

Η εκδρομή μας θα ξεκινήσει από την Αθήνα και θα περάσει μέσω Κορίνθου με κατεύθυνση προς Τρίπολη, όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση. Συνεχίζοντας, η διαδρομή είναι πολύ εντυπωσιακή, καθώς θα διασχίζουμε το περίφημο όρος Ταΰγετος, έναν τόπο γεμάτο παραδόσεις και μύθους. Περνώντας από φαράγγια, τούνελ, σπηλιές και πράσινα δάση, θα φτάσουμε στη Σπάρτη όπου μπορούμε να θαυμάσουμε το άγαλμα του Λεωνίδα και να κάνουμε μια ξεκούραστη βόλτα στην πόλη.

Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στην Σπάρτη και να αγοράσουμε σουβενίρ, εάν το επιθυμούμε.

Στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στο Μυστρά. Η ευρύτερη περιοχή του Μυστρά ήταν μια εύπορη επαρχία κατά τη Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο και παραμένει έως σήμερα ένας τόπος με μεγάλο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη.

Θα συναντήσουμε απομεινάρια από εντυπωσιακές εκκλησίες, την καστροπολιτεία καθώς και στενά δρομάκια. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα γύρω από την Ακρόπολη του Γουλιέλμου όπου κάποτε περπάτησαν πριγκίπισσες και βυζαντινοί αυτοκράτορες. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε μουσεία μέσα στα απομεινάρια των τειχών καθώς και μοναστήρια που λειτουργούν έως τις μέρες μας.

Μετά την επίσκεψη στο Μυστρά και πριν επιστρέψουμε στην Αθήνα, μπορούμε να απολαύσουμε ένα ελαφρύ γεύμα παραδοσιακών μεσογειακών πιάτων στα τοπικά εστιατόρια.

Ενημερώστε μας για τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν να επισκεφθείτε και θα διαμορφώσουμε την εκδρομή αυτή σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Πρέπει να δείτε:
το Παλάτι  |  τον καθεδρικό του Αγ. Δημητρίου  |  τα παλάτια των Δεσποτάδων του Μυστρά

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Μυστράς (Περιφέρεια Λακωνίας)

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: (+30) 27310 83 377 & 27310 25 363

Εισιτήρια:
Ολόκληρο: €12  |  Μειωμένο: €6

 

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK