Μετέωρα Μονοήμερη Εκδρομή

Για τη μονοήμερη εκδρομή μας στα Μετέωρα θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί από την Αθήνα και θα κατευθυνθούμε προς την κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα.

Η πρώτη μας στάση είναι το πεδίο μάχης των Θερμοπυλών όπου ο βασιλιάς Λεωνίδας μαζί με 300 γενναίους σπαρτιάτες έδωσαν τη ζωή τους σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την επέλαση του περσικού στρατού. 

Θα συνεχίζουμε διασχίζοντας τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα, το Καστράκι και τελικά θα φτάσουμε στα μοναστήρια των Μετεώρων.

Μετέωρα σημαίνει "στη μέση του ουρανού" και αυτό το όνομα δόθηκε χάρις στο γεγονός ότι τα μοναστήρια είναι απόκρημνα χτισμένα πάνω στους υψηλούς βραχώδεις όγκους. Τα Μετέωρα βρίσκονται στο βορειοδυτικό άκρο της Θεσσαλίας, κοντά στον ποταμό Πηνειό και την οροσειρά της Πίνδου, στην κεντρική Ελλάδα. Τα μοναστήρια χτίστηκαν μετά τον 11ο αιώνα και κατοικούνται έως και σήμερα από μοναχούς και μοναχές.

Τα επισκέψιμα μοναστήρια είναι : Αγίου Νικολάου, Μεγάλο Μετέωρο, Βαρλαάμ, Ρουσάνου, Αγίας Τριάδος και Αγίου Στεφάνου. Από εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την υπέροχη, πανοραμική θέα και, όταν το επιθυμήσουμε, μπορούμε να δοκιμάσουμε ελληνική κουζίνα σε ένα απολαυστικό γεύμα.

Μετά από αυτήν την υπέροχη εμπειρία, μπορούμε να ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Ενημερώστε μας για τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν να επισκεφθείτε και θα διαμορφώσουμε την εκδρομή αυτή σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Πρέπει να δείτε:
Ιερά Μονή Βαρλαάμ  |  Ιερά Μονή Ρουσάνου  |  Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος |  Μεγάλο Μετέωρο

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Μετέωρα, Καλαμπάκα, Θεσσαλία |  42 200, Καλαμπάκα (Περιφέρεια Τρικάλων)

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: (+30) 24320 22 649, 24320 22 277 & 24320 22 220

 

 

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK