Ναύπλιο Μονοήμερη Εκδρομή

Με αφετηρία της εκδρομής μας την Αθήνα, θα διασχίσουμε τον Ισθμό της Κορίνθου με κατεύθυνση προς Ναύπλιο.

Το Ναύπλιο δικαίως θεωρείται η πιο ρομαντική και γραφική πόλη της Πελοποννήσου. Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας κατά την περίοδο 1823-1834. Το Ναύπλιο ήταν για μεγάλες συνεχόμενες περιόδους κάτω από ξένη κυριαρχία: Φράγκοι, Ενετοί κα Τούρκοι επηρέασαν έντονα τόσο την τοπική κουλτούρα όσο και την αρχιτεκτονική. Η παλιά πόλη του Ναυπλίου θα μας αποκαλύψει όμορφες γωνιές με τα στενά δρομάκια της, την περίφημη πλατεία Συντάγματος και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. 

Το Μπούρτζι είναι μια μικρή νησίδα που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού του Ναυπλίου και μπορούμε να το επισκεφθούμε με καραβάκι. Πάνω από το Ναύπλιο βρίσκουμε το κάστρο του Παλαμηδίου που αξίζει να το επισκεφθούμε για τη μοναδική θέα που προσφέρει.

Στην πόλη θα βρούμε πολλά μικρά μαγαζάκια με αναμνηστικά για να κάνουμε ψώνια και να αγοράσουμε το χαρακτηριστικό κομπολόι που συναντάται στο Ναύπλιο.

Έχοντας κάνει μια απολαυστική βόλτα μέσα στην πόλη και πριν επιστρέψουμε στην Αθήνα, μπορούμε να χαλαρώσουμε με ένα ποτό κοντά στη θάλασσα ή να γευματίσουμε σε κάποιο από τα αξιαγάπητα ταβερνάκια της πόλης.

Ενημερώστε μας για τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν να επισκεφθείτε και θα διαμορφώσουμε την εκδρομή αυτή σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Πρέπει να δείτε:
το κάστρο Παλαμηδίου  |  το Μπούρτζι |  το Αρχαιολογικό Μουσείου του Ναυπλίου

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Γραφείο Επιδαύρου:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας |  21 052, Λυγουριό (Περιφέρεια Αργολίδας) 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: (+30) 27520 28 036, E-mail

Εισιτήρια:
Παλαμήμι
Ολόκληρο: €8  |  Μειωμένο: €4

Αρχαιολογικό Μουσείου του Ναυπλίου
Ολόκληρο: 
€6  |  Μειωμένο: €3

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK